Skip to main content

Δ. Σταθακόπουλος στο Naftemporiki TV: Βλέπουμε τη σύγκρουση των δύο βασικών πυλώνων της Τουρκίας

O Δημήτρης Σταθακόπουλος, Διδάκτωρ Παντείου – Τουρκολόγος, στην εκπομπή «12:00-14:00» του Naftemporiki TV.

«Βλέπουμε για άλλη μια φορά τη σύγκρουση των δύο βασικών πυλώνων της Τουρκίας που είναι το Ιερό και το Κοσμικό» δήλωσε αναφερόμενος στις εκλογές στη γειτονική χώρα ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Διδάκτωρ Παντείου – Τουρκολόγος, μιλώντας στο Naftemporiki TV το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο κ. Σταθακόπουλος υποστήριξε πως «ο Ερντογάν λέει ότι γίνεται ένα πολιτικό πραξικόπημα εις βάρος του και ότι ο Κιλιτσντάρογλου σε συνεργασία με τη Δύση, που είναι υπέρ του, ετοιμάζουν ένα πραξικόπημα πολιτικό που πρέπει να αποτραπεί».

Επίσης, ο κ. Σταθακόπουλος σχολίασε πως «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ο Ερντογάν είναι δυνατός, ελέγχει τους μηχανισμούς και το βαθύ κράτος, γίνονται ήδη καταγγελίες ότι άλλα έχουν ψηφίσει οι Τούρκοι του εξωτερικού και ότι άλλα αποτελέσματα φτάνουν στο Υπουργείο Εσωτερικών, μιλάνε ήδη δηλαδή για τα πρώτα δείγματα νοθείας, αναμένεται να συμβούν τέτοια κυρίως στην επαρχία, όπου υπάρχουν ακόμα οι κομματάρχες και Τούρκοι δημοσιογράφοι που ζουν εξόριστοι, αναφέρουν ότι ακόμα και να κερδίσει ο Κιλιτσντάρογλου θα είναι πολύ δύσκολη η μετάβαση και περιμένουν σίγουρα νοθεία, αυτά αναμένουν. Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχοντας τον μηχανισμό στα χέρια του δεν θα παραδώσει εύκολα την εξουσία, κάτι που βλέπει και η άλλη μεριά, ακόμα και εάν ηττηθεί ο Ερντογάν στα νούμερα, δεν είναι διατεθειμένος να χάσει».

Διαβάστε επίσης:

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στη «Ναυτεμπορική»: Σταθερότητα, αμοιβαία εμπιστοσύνη, κατανόηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις