Skip to main content

Εκρήξεις στη χερσόνησο της Κριμαίας

Φωτογραφία αρχείου

Οι επιθέσεις σε στόχους που ελέγχονται από τη Ρωσία έχουν πυκνώσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ειδικά στην περιοχή της Κριμαίας.

Σειρά εκρήξεων σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της προσαρτημένης από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας νωρίς το πρωί την Κυριακή 7 Μαΐου, σύμφωνα με ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, με τα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αναφέρουν ότι τα συστήματα αεράμυνας απωθούσαν επιθέσεις.

Το Baza, ένα ρωσικό κανάλι Telegram που συνδέεται με τις ρωσικές αρχές, ανέφερε ότι η Ουκρανία εκτόξευσε μια σειρά από μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη χερσόνησο της Κριμαίας, με τη ρωσική αεράμυνα να καταρρίπτει τουλάχιστον ένα πάνω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, εκρήξεις σημειώθηκαν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, στο Σάκι, όπου υπάρχει ρωσική αεροπορική βάση, και σε άλλα σημεία.

Αντίστοιχα, το Reuters επικαλούμενο Ρώσο αξιωματούχο, μετέδωσε ότι η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από δέκα drones κατά τη διάρκεια της νύχτας σε στόχους στη χερσόνησο της Κριμαίας, πλήττοντας τρία σημεία στο λιμάνι της Σεβαστούπολης. «Κανένα αντικείμενο (στη Σεβαστούπολη) δεν υπέστη ζημιές», δήλωσε ο Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ, διοικητής της Σεβαστούπολης που έχει οριστεί από τη Μόσχα.

Δεν υπάρχουν άμεσες λεπτομέρειες για τυχόν ζημιές από τα χτυπήματα σε άλλα σημεία της χερσονήσου της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014.

Οι επιθέσεις σε στόχους που ελέγχονται από τη Ρωσία έχουν πυκνώσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ειδικά στην περιοχή της Κριμαίας. Η Ουκρανία, χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την εμπλοκή της σε αυτές τις επιθέσεις, σημειώνει ότι η καταστροφή υποδομών συνιστά προετοιμασία για την αντεπίθεση που προετοιμάζει.