Skip to main content

Στις 12 Μαΐου η συνάντηση Μπάιντεν- Σάντσεθ στον Λευκό Οίκο

REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Η συζήτηση θα εστιάσει κυρίως στην υποστήριξη στην Ουκρανία έναντι της ρωσικής εισβολής, στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις χώρες της Δύσης στη Ρωσία, στην κλιματική αλλαγή και στη συνεργασία με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ πρόκειται να συναντηθεί στις 12 Μαΐου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Η επίσκεψη αυτή στοχεύει στην «αμβάθυνση των ιστορικών σχέσεων» μεταξύ των δύο χωρών, συμμάχων στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Καρίν Ζαν Πιερ στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η συζήτηση θα εστιάσει κυρίως στην υποστήριξη στην Ουκρανία έναντι της ρωσικής εισβολής, στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις χώρες της Δύσης στη Ρωσία, στην κλιματική αλλαγή και στη συνεργασία με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Η Καρίν Ζαν-Πιέρ υπογράμμισε ότι αυτή η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί λίγο προτού η Ισπανία αναλάβει την 1η Ιουλίου και για έξι μήνες την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters