Skip to main content

Σαγκάη: Οργισμένοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Tesla λόγω περικοπών των μπόνους

REUTERS/Aly Song/File Photo

Εργαζόμενοι δήλωσαν ότι ενημερώθηκαν για περικοπές λόγω «περιστατικού ασφαλείας»

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Tesla στη Σαγκάη χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να απευθυνθούν στον Έλον Μασκ και το κινεζικό κοινό, καθώς ενημερώθηκαν το Σαββατοκύριακο σχετικά με τις περικοπές στα μπόνους απόδοσης.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, αρκετές διαδικτυακές αναρτήσεις ανέφεραν πως οι μειώσεις συνδέονταν με ένα θανατηφόρο ατύχημα νωρίτερα φέτος στο εργοστάσιο, το μεγαλύτερο παγκοσμίως, και επέκριναν την Tesla για περικοπές.

Η κατάσταση σηματοδοτεί ένα σπάνιο ξέσπασμα δυσαρέσκειας στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη, τους εργαζόμενους του οποίου ο Μασκ επαίνεσε πέρυσι. Η κατάσταση αυτή έρχεται την ώρα που η Tesla έχει μειώσει τις τιμές σε πολλές αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας, όπου η ζήτηση έχει αποδυναμωθεί.

Οι αναρτήσεις άρχισαν να εμφανίζονται σε φόρουμ όπως το Baidu Tieba στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Ορισμένοι πήγαν στο Twitter, που ανήκει στον Musk και είναι αποκλεισμένο στην Κίνα, για να στείλουν tweet στον δισεκατομμυριούχο, στη μητέρα του Maye Musk και στην Tesla.

«Περιστατικό ασφαλείας»

Δύο εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, όπου η Tesla απασχολεί περίπου 20.000 υπαλλήλους, δήλωσαν στο Reuters ότι ενημερώθηκαν από τους προϊσταμένους τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για την περικοπή της τριμηνιαίας καταβολής του μπόνους τους, το οποίο συνδέεται με την απόδοση του εργοστασίου.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι οι προϊστάμενοι της Tesla ανέφεραν ένα «περιστατικό ασφαλείας» όταν ρωτήθηκαν για τους λόγους της περικοπής των μπόνους. Αρνήθηκαν να κατονομαστούν λόγω ανησυχίας για τις θέσεις εργασίας τους. Αρκετές αναρτήσεις στο διαδίκτυο υποστήριξαν ότι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Σαγκάης τιμωρήθηκαν άδικα για ένα περιστατικό που συνέβη φέτος στο εργοστάσιο τον Φεβρουάριο, όπου ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του.

naftemporiki.gr