Skip to main content

Γαλλία: Και τρίτη σορός εντοπίστηκε στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στη Μασσαλία

BFMTV/via REUTERS

«Συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν», λέει ο δήμαρχος της πόλης»

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά την τεράστια έκρηξη που ανατίναξε ένα τετραώροφο κτίριο στη Μασσαλία, τα σωστικά συνεργεία ανακάλυψαν και τρίτο πτώμα στα συντρίμμια, από τα οκτώ άτομα που θεωρούνται αγνοούμενα.

Μετά την είδηση, ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά πρέπει να εξεταστούν με προσοχή: «Δεν μπορούμε να πούμε αν ήταν κάτοικοι ή επισκέπτες, για παράδειγμα», είπε.

Οι δύο πρώτες σοροί δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, είπε. Πέντε άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στην οδό Τιβόλι 17. Ένα άτομο που θεωρούνταν αγνοούμενο σε ένα κτίριο δίπλα σε εκείνο που κατέρρευσε στο κέντρο της Μασσαλίας την Κυριακή «εμφανίστηκε στους συγγενείς του», ανέφερε η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, οπότε δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των αγνοουμένων.

«Δεδομένων των ιδιαίτερων δυσκολιών της επέμβασης, η ανάσυρση [των πτωμάτων από το σημείο] θα πάρει χρόνο», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία σε σύντομη ανακοίνωσή της λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά την ανακάλυψη των δύο πρώτων πτωμάτων. Στη συνέχεια θα εναπόκειται στις δικαστικές υπηρεσίες να αναγνωρίσουν τις σορούς.

«Συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνουν οι επιχειρήσεις διάσωσης», δήλωσε ο Παγιάν.

Από την έναρξη των επιχειρήσεων διάσωσης, το έργο των διασωστών παρεμποδίζεται από την πυρκαγιά που εξακολουθεί να υπάρχει κάτω από τα χαλάσματα. Η επέμβαση των σκύλων διάσωσης έχει περιπλεχθεί από αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Liberation