Skip to main content

Μασσαλία: Δύο νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια πολυκατοικίας, που κατέρρευσε

Twitter @TheLastPharaon/via REUTERS

Εξακολουθούν να αγνοούνται τουλάχιστον 6 άνθρωποι.

Ολονύχτιες ήταν οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στη Μασσαλία για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια τετραώροφης πολυκατοικίας, που κατέρρευσε ύστερα από έκρηξη. Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική, δύο πτώματα βρέθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στα συντρίμμια.

Twitter @TheLastPharaon/via REUTERS

«Λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων δυσκολιών της επιχείρησης, η ανάσυρση (σ.σ. των πτωμάτων από τα ερείπια) θα πάρει χρόνο», ανέφερε η πυροσβεστική σε λακωνική ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της εφημερίδας La Provence και του τηλεοπτικού δικτύου BFMTV. «Οι δικαστικές αρχές θα προχωρήσουν κατόπιν στην ταυτοποίηση» των θυμάτων, πρόσθεσε.

Ο εντοπισμός των θυμάτων καταγράφηκε 24 ώρες και πλέον μετά την έκρηξη, η οποία πιθανολογείται ότι οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου. Πριν από τον εντοπισμό των δύο σορών οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι αγνοούνται τουλάχιστον 8 άνθρωποι, ενώ υπήρχαν φόβοι πως ίσως ο αριθμός να έφτανε τους 10.

Για «μεγάλο πόνο και οδύνη» έκανε λόγο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του ο δήμαρχος της Μασσαλίας, ο Μπενουά Παγιάν.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το παν» για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης, συνέχισε, τονίζοντας πως «όλες οι υπηρεσίες της πόλης, με τη βοήθεια κρατικών υπηρεσιών, συνεχίζουν πάντα την έρευνα».

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP