Skip to main content

Μασσαλία: Δύο νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια πολυκατοικίας, που κατέρρευσε

Twitter @TheLastPharaon/via REUTERS

Εξακολουθούν να αγνοούνται τουλάχιστον 6 άνθρωποι.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ολονύχτιες ήταν οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στη Μασσαλία για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια τετραώροφης πολυκατοικίας, που κατέρρευσε ύστερα από έκρηξη. Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική, δύο πτώματα βρέθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στα συντρίμμια.

Twitter @TheLastPharaon/via REUTERS

«Λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων δυσκολιών της επιχείρησης, η ανάσυρση (σ.σ. των πτωμάτων από τα ερείπια) θα πάρει χρόνο», ανέφερε η πυροσβεστική σε λακωνική ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της εφημερίδας La Provence και του τηλεοπτικού δικτύου BFMTV. «Οι δικαστικές αρχές θα προχωρήσουν κατόπιν στην ταυτοποίηση» των θυμάτων, πρόσθεσε.

Ο εντοπισμός των θυμάτων καταγράφηκε 24 ώρες και πλέον μετά την έκρηξη, η οποία πιθανολογείται ότι οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου. Πριν από τον εντοπισμό των δύο σορών οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι αγνοούνται τουλάχιστον 8 άνθρωποι, ενώ υπήρχαν φόβοι πως ίσως ο αριθμός να έφτανε τους 10.

Για «μεγάλο πόνο και οδύνη» έκανε λόγο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του ο δήμαρχος της Μασσαλίας, ο Μπενουά Παγιάν.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το παν» για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης, συνέχισε, τονίζοντας πως «όλες οι υπηρεσίες της πόλης, με τη βοήθεια κρατικών υπηρεσιών, συνεχίζουν πάντα την έρευνα».

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.