Skip to main content

Κωνσταντινούπολη: Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος του Κιλιτσντάρογλου

Έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα.

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στα τοπικά γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στην Κωνσταντινούπολη. Τα γραφεία βρίσκονται σε μία από τις μεγαλύτερες περιφερειακές οδούς της Κωνσταντινούπολης.

Ο Κιλιτσντάρογλου είναι ο υποψήφιος του συνασπισμού της τουρκικής αντιπολίτευσης έναντι του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Ερντογάν και ο Κιλιτσντάρογλου δίνουν μάχη στήθος με στήθος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του περιστατικού ακούστηκαν έξι με επτά πυροβολισμοί κοντά στα κεντρικά του γραφεία στην Κωνσταντινούπολη. Στο σημείο έχουν εντοπιστεί κάλυκες και έχει ξεκινήσει έρευνα από το γραφείο της εισαγγελίας.

Η επίθεση έγινε στις 5:00 τα ξημερώματα, αλλά έγινε γνωστή το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Η ένοπλη επίθεση» είχε στόχο τα γραφεία του κόμματος στην περιοχή Σεϊράντεπέ, όπου «έπεσαν 6-7 πυροβολισμοί», δήλωσε η επικεφαλής του CHP για την Κωνσταντινούπολη Τσανάν Καφταντσίογλου στο Twitter. Καμία από τις σφαίρες δεν χτύπησε το κτίριο, αλλά η αστυνομία και μια ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας επιβεβαίωσαν το περιστατικό, ενώ κοντά στο σημείο εντοπίστηκαν άδειοι κάλυκες, πρόσθεσε η Καφταντσίογλου.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 31 Μαρτίου σημειώθηκε επίθεση και κατά των γραφείων του κόμματος «Καλό Κόμμα» της Μεράλ Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη, στη συνοικία Μέρτερ.

Η Ακσενέρ κατήγγειλε ότι η επίθεση είχε στόχο να εκφοβίσει την αντιπολίτευση και έγινε λίγο αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «την απείλησε» στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης. «Μην με αναγκάσετε να σας κυνηγήσω», είχε δηλώσει ο Ερντογάν απαντώντας στην σκληρή κριτική που άσκησε η Ακσενέρ στο έργο της κυβέρνησής του.

Πάντως, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, το περιστατικό ήταν τυχαίο και οι πυροβολισμοί έπεσαν όταν ένας ιδιωτικός φρουρός κυνηγούσε έναν ληστή.