Skip to main content

ΗΠΑ: Εννέα νεκροί από την σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων

Η συντριβή των δύο HH-60 Black Hawk της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας συνέβη περίπου στις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης στην κομητεία Τριγκ του Κεντάκι.

Σε εννέα ανέρχονται τα θύματα από την σύγκρουση δύο ελικοπτέρων Black Hawk του αμερικανικού στρατού. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής αποστολής στο Κεντάκι, αργά το βράδυ της Τετάρτης, όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post.

Η συντριβή των δύο HH-60 Black Hawk της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας συνέβη περίπου στις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης στην κομητεία Τριγκ του Κεντάκι, σύμφωνα με έναν αξιωματικό του Φορτ Κάμπελ, αρμόδιο για τις δημόσιες σχέσεις του στρατού. Δεν διευκρίνισε τον αριθμό των θυμάτων.

«Έχουμε κάποια άσχημα νέα από το Φορτ Κάμπελ, με τις πρώτες αναφορές να μιλούν για συντριβή ελικοπτέρου και αναμένεται ότι θα υπάρχουν θύματα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνήτης Άντι Μπεσίρ.

Τα HH-60 είναι μια παραλλαγή των ελικοπτέρων Black Hawk που παρέχουν αεροπορική υποστήριξη σε διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται εναέριες επιθέσεις αλλά και διακομιδή τραυματιών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters