Skip to main content

Γερμανία: Άκαρπες οι συνομιλίες συνδικάτων – εργοδοτών για τον Δημόσιο τομέα

REUTERS/Fabian Bimmer

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις 10,5% και τουλάχιστον επιπλέον 500 ευρώ μηνιαίως.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Άκαρπες ήταν οι τελευταίες διαβουλεύσεις των συνδικάτων εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα με την κυβέρνηση στη Γερμανία.

Οι συνδικαλιστές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, υποσχέθηκαν «ειρήνη» κατά τη διάρκεια της ανεξάρτητης διαιτησίας, ωστόσο προειδοποίησαν για νέες κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα.

Έπειτα από εντατικές συνομιλίες τριών ημερών, η συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di και η Ένωση Δημοσίων Υπαλλήλων dbb ανακοίνωσαν τα ξημερώματα ότι η τελευταία προσπάθεια συνεννόησης απέτυχε.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις 10,5% και τουλάχιστον επιπλέον 500 ευρώ μηνιαίως. Η τελευταία προσφορά της εργοδοσίας προβλέπει αυξήσεις 8% και ελάχιστο ποσό αύξησης 300 ευρώ μηνιαίως.

Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ εξέφρασε τη λύπη της για το αδιέξοδο και δήλωσε ότι «ειδικά σε περιόδους κρίσεις θα ήταν καλό να μένουν όλοι στο τραπέζι».

Ο πρόεδρος της Ver.di Φρανκ Βέρνεκε δήλωσε ότι «τελικά αναγκαστήκαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι διαφορές ήταν αδύνατο να γεφυρωθούν», ενώ ο επικεφαλής της dbb Ούλριχ Ζίλμπερμπαχ επανέλαβε το αίτημα για «πραγματικές αυξήσεις αποδοχών και όχι απλώς αποζημίωση για τον πληθωρισμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.