Skip to main content

Γαλλία: 3,5 εκατ. διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους

REUTERS/Stephane Mahe

Τα συνδικάτα κάλεσαν σε ακόμη μια μέρα απεργιών και διαδηλώσεων την Τρίτη 28 Μαρτίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της πολύ αμφισβητούμενης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Γαλλίας σύμφωνα με το συνδικάτο CGT, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για 1,08 εκατ. διαδηλωτές. Η σημερινή ημέρα διαδηλώσεων χαρακτηρίστηκε από σημαντική αύξηση της συμμετοχής σε αυτές.

Στο Παρίσι όπου το CGT ανακοίνωσε τη συμμετοχή 800.000 διαδηλωτών και το υπουργείο 119.000, βίαια επεισόδια ξέσπασαν γρήγορα στην κεφαλή της πομπής: πέτρες, μπουκάλια και πυροτεχνήματα εκτοξεύθηκαν εναντίον της αστυνομίας, σε βιτρίνες και στέγαστρα σε στάσεις λεωφορείων, φωτιές μπήκαν σε κάδους απορριμμάτων.

Την ίδια στιγμή, τα συνδικάτα κάλεσαν σε ακόμη μια μέρα απεργιών και διαδηλώσεων την Τρίτη 28 Μαρτίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της πολύ αμφισβητούμενης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

«Καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να γυρίσει σελίδα, αυτό το κοινωνικό και συνδικαλιστικό κίνημα, βιώσιμο και υπεύθυνο, επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας να επιτύχουν την απόσυρση της μεταρρύθμισης», τόνισαν στο τέλος της ένατης ημέρας κινητοποιήσεων στη χώρα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters