Skip to main content

Γερμανία: Σύντομα οι γυναίκες θα επιτρέπεται να κολυμπούν τόπλες τις δημόσιες πισίνες

Η απόφαση θα χαιρετιστεί από όσους υπερασπίζονται αυτό που είναι γνωστό ως Freikörperkultur - κουλτούρα του ελεύθερου σώματος.

Σύντομα θα μπορούν να κολυμπούν τόπλες οι γυναίκες στις δημόσιες πισίνες του Βερολίνου, μετά από απόφαση των αρχών της πόλης, όπως μεταδίδει το BBC. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την προσφυγή στη δικαιοσύνη μιας γυναίκας που πετάχτηκε έξω από μια υπαίθρια πισίνα επειδή έκανε ηλιοθεραπεία τόπλες. Μια δεύτερη γυναίκα δήλωσε ότι της είπαν να καλυφθεί ενώ βρισκόταν σε εσωτερική πισίνα τον Δεκέμβριο.

Οι αρχές συμφώνησαν ότι υπήρξαν θύματα διακρίσεων και δήλωσαν ότι όλοι οι επισκέπτες των πισινών του Βερολίνου έχουν πλέον το δικαίωμα να είναι τόπλες.

Η απόφαση θα χαιρετιστεί από όσους υπερασπίζονται αυτό που είναι γνωστό ως Freikörperkultur – κουλτούρα του ελεύθερου σώματος. Η Γερμανία είναι μια χώρα που θεωρεί ότι το δημόσιο γυμνό σε ορισμένα πλαίσια είναι και κατάλληλο και υγιές.

Το ζήτημα του αν, και σε ποιο βαθμό, αυτό είναι επιτρεπτό στις δημοτικές πισίνες έχει ταλαιπωρήσει πολλές τοπικές αρχές. Το περασμένο καλοκαίρι, το Γκέτινγκεν στην Κάτω Σαξονία και το Ζίγκεν στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία επέτρεψαν στις γυναίκες να κολυμπούν γυμνόστηθες.

naftemporiki.gr