Skip to main content

Μεξικό: Νεκροί οι δύο από τους τέσσερις Αμερικανούς που απήχθησαν

REUTERS/Stringer

Οι τέσσερις Αμερικανοί επέβαιναν σε ένα λευκό μίνι βαν με πινακίδες της Βόρειας Καρολίνας όταν πέρασαν στο Ματαμόρος, στην Πολιτεία Ταμαουλίπας του Μεξικού, την Παρασκευή, ανακοίνωσε χθες η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ζωντανοί εντοπίστηκαν οι δύο από τους τέσσερεις Αμερικανούς που είχαν εξαφανιστεί από την περασμένη Παρασκευή στην Πολιτεία Ταμaουλίπας του Μεξικού. Οι άλλοι δύο Αμερικανοί βρέθηκαν νεκροί, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας, ύστερα από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Οι τέσσερις Αμερικανοί επέβαιναν σε ένα λευκό μίνι βαν με πινακίδες της Βόρειας Καρολίνας όταν πέρασαν στο Ματαμόρος, στην Πολιτεία Ταμαουλίπας του Μεξικού, την Παρασκευή, ανακοίνωσε χθες η πρεσβεία των ΗΠΑ, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών ώστε να ταυτοποιηθούν οι απαγωγείς. Ένοπλοι άνδρες φέρεται ότι πυροβόλησαν τους επιβάτες του μίνι βαν και στη συνέχεια τους επιβίβασαν σε ένα άλλο όχημα και έφυγαν από την περιοχή.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε ότι τα τέσσερα άτομα που απήχθησαν ήταν η Λατάβια «Τάι» ΜακΓκι, ο Σαΐντ Γουντάρντ, ο Ζιντέλ Μπράουν και ο Έρικ Τζέιμς Ουίλιαμς.

Ένας Μεξικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters σήμερα ότι δύο άνδρες βρέθηκαν νεκροί. Η γυναίκα και ένας άλλος άνδρας είναι ζωντανοί, ασφαλείς και στα χέρια των αρχών, τόνισε ο αξιωματούχος.

Ο κυβερνήτης της Ταμαουλίπας, Αμερίκο Βιγιαρεάλ, είπε στον Λόπες Ομπραδόρ στην τηλεφωνική επικοινωνία τους ότι ένας από τους επιζώντες τραυματίστηκε. Ο Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ένα άτομο βρίσκεται υπό κράτηση σε σχέση με την απαγωγή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP