Skip to main content

Σολτς: Η πράσινη, ψηφιακή ανάπτυξη της Γερμανίας ως ευκαιρία για την εξάλειψη της ανεργίας

REUTERS/Fabrizio Bensch

«Υπάρχουν πολλά να κάνουμε», πρόσθεσε ο Σολτς, πλαισιωμένος από τους Ρόμπερτ Χάμπεκ και Κρίστιαν Λίντνερ. 

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, μετά από τη διήμερη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σημείωσε ότι η προσπάθεια της Γερμανίας να πετύχει ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να διαμορφώσει τη βιομηχανική της οικονομία, θα μπορούσαν να εξαλείψουν την ανεργία.

REUTERS/Fabrizio Bensch

Σημειώνεται ότι ο Σολτς έχει υποσχεθεί να ηγηθεί του μεγαλύτερου μετασχηματισμού της γερμανικής οικονομίας, με στόχο να καταστήσει τη χώρα ουδέτερη ως προς τις εκπομπές άνθρακα έως το 2045 και κατάλληλη για το μέλλον, προωθώντας τις επενδύσεις στην ψηφιοποίηση. Μάλιστα, δήλωσε ότι η σχεδιαζόμενη οικονομική αναμόρφωση είναι ένα «μεγάλο έργο», αλλά μπορεί να επιτευχθεί.

«Αυτό που αποκομίσαμε από τις συζητήσεις μας είναι ότι θα τα καταφέρουμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η απαιτούμενη προσπάθεια «θα μας δημιουργήσει τη δυνατότητα να πούμε ότι τα επόμενα χρόνια η Γερμανία θα αφήσει πίσω της το πρόβλημα της ανεργίας». «Υπάρχουν πολλά να κάνουμε», πρόσθεσε ο Σολτς, πλαισιωμένος από τους Ρόμπερτ Χάμπεκ και Κρίστιαν Λίντνερ.

naftemporiki.gr