Skip to main content

Σεισμός στην Τουρκία: Βίντεο ντροπής με τον Ερντογάν να μοιράζει λεφτά σε παιδιά

Κιλιτσντάρογλου.: Μόνο κάποιος που έχει χάσει την ανθρωπιά του μπορεί να το κάνει αυτό».

Ένα βίντεο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μοιράζει χρήματα σε παιδιά που επλήγησαν από τον δολοφονικό σεισμό  κυκλοφορεί στη γειτονική χώρα τις τελευταίες ώρες, ξεσηκώνοντας οργισμένες αντιδράσεις.

Βλέποντας ότι την δημοτικότητά του να καταβαραθρώνεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας, κατά την επίσκεψή του στην επαρχία Αντιγιαμάν, μια από τις περιοχές   που επλήγησαν περισσότερο , μοίρασε χρήματα στα παιδιά που είχαν συγκεντρωθεί γύρω του, σε μια κίνηση που πλήττει βαθιά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Το βίντεο  έχει προκαλέσει τεράστια αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον κόσμο να κάνει λόγο για ντροπιαστικές εικόνες.

Η κίνηση του Ερντογάν ήρθε μετά την παραδοχή του ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ανταποκριθεί επαρκώς τις “πρώτες δύο ημέρες” των μεγάλων σεισμών.

«Είναι δυνατόν να εξαγοράσεις την ανθρώπινη βούληση με χρήματα; Την πιο πονεμένη μέρα λες “θα σου δώσω χρήματα;” Για όνομα του Θεού! Μόνο κάποιος που έχει χάσει την ανθρωπιά του μπορεί να το κάνει αυτό», δήλωσε ο  αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.