Skip to main content

Τουρκία: Οι σεισμοί «έσκισαν» το έδαφος

REUTERS/Issam Abdallah

Πλάνα από drone δείχνουν ξεκάθαρα το αποτύπωμα των ισχυρών σεισμών στη νότια Τουρκία.

Ρωγμές να κόβουν και να ραγίζουν σε χωράφια, δρόμους, ρέματα και πλαγιές λόφων δείχνουν πλάνα από drone στη νότια Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στην αρχή της εβδομάδας. Ένα ακανόνιστο σημάδι γυμνής και ραγισμένης γης, που άνοιξε από τον σεισμό της Δευτέρας, έκοψε βαθιά τα αναχώματα και διέτρεξε κατά μήκος εκτάσεων ανοιχτής γης μέχρι τον ορίζοντα κοντά στην πόλη Tevekkeli, στη νότια επαρχία Kahramanmaras της Τουρκίας. Όταν χτύπησε έναν αυτοκινητόδρομο, έσπασε την άσφαλτο και τις μεταλλικές μπάρες. Τεράστιοι ογκόλιθοι είχαν πέσει από τους λόφους στην πλευρά του δρόμου.

REUTERS/Issam Abdallah

Οι οδηγοί έπρεπε να περιμένουν με τη σειρά τους για να διασχίσουν τη ραγισμένη διαδρομή. Κοντά στο χωριό Tepehan, τεράστιες χαράδρες έκοβαν τα άλση κοντά σε ένα σπίτι, αφήνοντας νησίδες γκριζοκάστανης γης και δέντρα σκαρφαλωμένα στην άκρη νέων γκρεμών. Άλλα δέντρα κείτονταν ξεριζωμένα στις πλευρές τους.

Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών από τον φονικότερο σεισμό στην περιοχή εδώ και δύο δεκαετίες που έπληξε τη νότια Τουρκία και τη Συρία ανερχόταν σε περισσότερους από 23.000 την Παρασκευή.

naftemporiki.gr