Skip to main content

E.E.: Στέλνει πάνω από 1.500 διασώστες και γιατρούς στην Τουρκία

REUTERS/Khalil Ashawi

Η Τουρκία ζήτησε σήμερα επιπλέον βοήθεια μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε.

Σε 1.500 διασώστες και γιατρούς, καθώς και σε 100 εκπαιδευμένους σκύλους, ανέρχεται η συνολική βοήθεια της Ε.Ε. προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, όπως δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς. Η βοήθεια αυτή προέρχεται από 20 χώρες της Ε.Ε. και τρεις χώρες που συμμετέχουν στο Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης.

Η Τουρκία ζήτησε σήμερα επιπλέον βοήθεια μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε., αυτή τη φορά σε είδη βοήθειας εκτάκτου ανάγκης: σκηνές, κουβέρτες και σόμπες.

Σε ό,τι αφορά τη Σύρια, η Δαμασκός ζήτησε την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. σήμερα το πρωί. Όπως εξήγησε ο κ. Λέναρτσιτς, το αίτημα βοήθειας από τη Συρία περιέχει ένα μακρύ κατάλογο: βοήθεια ή υπηρεσίες αναζήτησης και διάσωσης, ιατρικά είδη και ιατρικό εξοπλισμό, τρόφιμα και πολλά ακόμα είδη βοήθειας έκτακτης ανάγκης.

«Ενθαρρύνουμε τα κράτη-μέλη και τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στο Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε., να ανταποκριθούν ευνοϊκά σε αυτό το αίτημα», τόνισε ο Λέναρτσιτς και πρόσθεσε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι η βοήθεια θα φτάσει στα άτομα που τη χρειάζονται. «Αυτό είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ