Skip to main content

Τσαβούσογλου: Δεν έχει νόημα να γίνει τριμερής με Σουηδία και Φινλανδία

REUTERS/Dilara Senkaya

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης ότι δεν υφίσταται πρόταση να αξιολογηθούν χωριστά οι υποψηφιότητες των δύο χωρών.

Απόλυτος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα «δεν έχει νόημα» να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση με τη Σουηδία και τη Φινλανδία για να συζητηθούν τα αιτήματά τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης ότι δεν υφίσταται πρόταση να αξιολογηθούν χωριστά οι υποψηφιότητες των δύο χωρών.

Ο σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον έχει δηλώσει πως η χώρα του θέλει να αποκαταστήσει τον διάλογο με την Τουρκία για το ΝΑΤΟ αφού η Άγκυρα ανέβαλε επ’ αόριστον τις τριμερείς συνομιλίες με τη Σουηδία και τη Φινλανδία για την ένταξή τους, μετά τις διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν αυτό το μήνα στη Στοκχόλμη, που κατέληξαν σε κάψιμο ενός αντιγράφου του κορανίου.

«Θέλω να επαναλάβω έναν διάλογο εργασίας με την Τουρκία», σημείωσε ο Κρίστερσον, κάνοντας λόγο για «προβοκάτορες» που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την σουηδική υποψηφιότητα και απευθύνοντας έκκληση για «ηρεμία» απέναντι σε μια «σοβαρή» κατάσταση.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι η χώρα του χρειάζεται την πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ ώστε να έχει την εγγύηση ασφαλείας που προβλέπει το Άρθρο 5.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters