Skip to main content

Ιταλία: Εντοπίστηκε το κρησφύγετο του αρχηγού της μαφίας που συνελήφθη χθες

REUTERS/Antonio Parrinello

Η έφοδος των καραμπινιέρων άρχισε την περασμένη νύχτα και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη

Το κρησφύγετο που χρησιμοποιούσε ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο αρχηγός της Κόζα Νόστρα, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα, στο Παλέρμο της Σικελίας εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές της Ιταλίας. Το κρησφύγετο βρίσκεται στο χωριό Καμπομπέλο, στην περιφέρεια της σικελικής πόλης Τράπανι και σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων από το Καστελβετράνο, το χωριό από το οποίο κατάγεται ο αρχιμαφιόζος.

Η έφοδος των καραμπινιέρων άρχισε την περασμένη νύχτα και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες «χτενίζουν» τον χώρο για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν έγγραφα και αποδείξεις, τα οποία να αφορούν τα 30 χρόνια κατά τα οποία παρέμεινε φυγόδικος και ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος στην λίστα των μαφιόζων κακοποιών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σημείο έχουν εντοπιστεί ακριβά έπιπλα και κουστούμια.

Έρευνα σε βάρος του θεράποντος γιατρού του

Στο μεταξύ, κλήση σε απολογία κοινοποιήθηκε στον Αλφόνσο Τουμπαρέλο, τον 70χρονο θεράποντα γιατρό του αρχινονού, ο οποίος εργαζόταν στο Καμπομπέλο μέχρι την συνταξιοδότησή του, πριν από λίγους μήνες. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ήταν αδύνατον να μην γνώριζε ότι πίσω από το πλαστό όνομα Αντρέα Μποναφέντε κρυβόταν στην πραγματικότητα ο αρχηγός της Κόζα Νόστρα. Όπως προέκυψε, πριν από δυο χρόνια ο Μεσίνα Ντενάρο διαγνώσθηκε με καρκίνο στο κόλον και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή.

O Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, γνωστός ως Diabolik, έχει καταδικαστεί δεκάδες φορές σε ισόβια για σειρά δολοφονιών, και τον ρόλο του στις δολοφονίες των εισαγγελέων κατά της μαφίας Τζιοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο. Έχει επίσης καταδικαστεί για την δολοφονία του 12χρονου Τζουζέπε Ντι Ματέο δια στραγγαλισμού. Το παιδί δολοφονήθηκε επειδή ο πατέρας του, ως μεταμελημένος μαφιόζος, είχε συνεργαστεί με την δικαιοσύνη. Αντιμετωπίζει επιπλέον ποινή ισόβιας κάθειρξης για το ρόλο του σε βομβιστικές επιθέσεις στη Φλωρεντία, τη Ρώμη και το Μιλάνο που σκότωσαν 10 ανθρώπους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ