Skip to main content

Ζελένσκι: «Έγκλημα πολέμου» η επίθεση στο Ντνίπρο

EPA/SERGEY DOLZHENKO

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 25 παραμένουν αγνοούμενοι μετά την επίθεση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τη Δευτέρα τη ρωσική επίθεση σε πολυκατοικία στο Ντνίπρο «έγκλημα πολέμου» και υποσχέθηκε να φέρει τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: όλοι όσοι είναι ένοχοι γι’ αυτό το έγκλημα πολέμου θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Ζελένσκι στο βραδινό του διάγγελμα.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 25 παραμένουν αγνοούμενοι μετά την επίθεση.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατονόμασε έξι μέλη του ρωσικού στρατού τα οποία ισχυρίστηκε ότι συμμετείχαν στο χτύπημα, σύμφωνα με τα ευρήματα που η υπηρεσία χαρακτήρισε ως «προκαταρκτική έρευνα».

«Αυτό το χτύπημα στο Ντνίπρο, όπως και άλλα παρόμοια χτυπήματα, εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου», δήλωσε ο Ζελένσκι. «Και θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις διαθέσιμες ευκαιρίες – τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο – για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι Ρώσοι δολοφόνοι, ότι όλοι όσοι δίνουν και εκτελούν εντολές για πυραυλική τρομοκρατία εναντίον του λαού μας, θα λάβουν νόμιμες ποινές. Και ότι θα εκτίσουν τις ποινές τους».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNN