Skip to main content

Ουκρανία: Στους 40 οι νεκροί από το πλήγμα στην πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο

REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι οι ρωσικές δυνάμεις έβαλαν στο στόχαστρό τους το κτίριο.

Μεγαλώνει ο απολογισμός των νεκρών από το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα εναντίον πολυκατοικίας στην πόλη Ντνίπρο, της ανατολικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό από τις ουκρανικές αρχές, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 40. Επίσης, αγνοούνται 30 άνθρωποι ακόμα.

Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης είναι ένα 15χρονο κορίτσι, όπως έκανε γνωστό ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο Γκενάντι Κόρμπαν, 75 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό, ανάμεσά τους 14 παιδιά.

Οι προσπάθειες διάσωσης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι η πολυκατοικία επλήγη από έναν πύραυλο Kh-22, ο οποίος χαρακτηρίζεται από χαμηλή ακρίβεια, και η Ουκρανία δεν διαθέτει την αεράμυνα για να τον καταρρίψει. Ο πύραυλος σοβιετικής εποχής αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για να καταστρέφει πολεμικά πλοία.

Ωστόσο το Κρεμλίνο επεσήμανε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έβαλαν στο στόχαστρό τους την πολυκατοικία στη Ντνίπρο κατά την πυραυλική τους επίθεση το Σάββατο.  «Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν βομβαρδίζουν κτίρια με κατοικίες, ούτε τις μη στρατιωτικές υποδομές, βομβαρδίζουν στρατιωτικούς στόχους», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση» στην Ντνίπρο είναι αποτέλεσμα των ουκρανικών αντιαεροπορικών πυραύλων και του αντιαεροπορικού συστήματος άμυνας.

 naftemporiki.gr