Skip to main content

Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Kριστίνε Λάμπρεχτ

REUTERS/Fabrizio Bensch

Το βίντεο που οδήγησε στην παραίτησή της. Τι αναφέρει η ίδια στην επιστολή της.

Την παραίτησή της στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς υπέβαλε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ.

Τα τελευταία 24ωρα ήταν έντονη η φημολογία για παραίτηση Λάμπρεχτ, καθώς η απερχόμενη υπουργός Άμυνας είχε δεχθεί έντονη κριτική, για βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανέβασε στα social media την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στο μήνυμά της η Λάμπρεχτ είχε κάνει αναφορά στον πόλεμο της Ουκρανίας υπό τον ήχο πυροτεχνημάτων στο background. Οι αντιπολιτευόμενοι Χριστιανοδημοκράτες έκαναν λόγο για «πολιτική κώφωση» και ζήτησαν την παραίτησή της, ωστόσο ο Όλαφ Σολτς είχε επισημάνει ότι διατηρεί την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της.

«Τα μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στο πρόσωπό μου επί μήνες, ενώ μετά βίας κάνουν ρεπορτάζ και συζητήσεις για τους στρατιώτες, τη Bundeswehr και τις αποφάσεις πολιτικής ασφάλειας προς το συμφέρον των πολιτών της Γερμανίας», γράφει στην επιστολή παραίτησης η Λάμπρεχτ. «Η πολύτιμη δουλειά των ανδρών και των γυναικών των ενόπλων δυνάμεων πρέπει να είναι σε πρώτο πλάνο. Γι’ αυτό αποφάσισα να υποβάλω την παραίτησή μου. Ευχαριστώ όλους όσοι ασχολούνται  με την ασφάλειά μας καθημερινά και τους εύχομαι ειλικρινά ότι καλύτερο για το μέλλον» συμπληρώνει.

Η αποχώρησή της έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η Γερμανία εξετάζει το αν θα εγκρίνει την αύξηση της στρατιωτικής στήριξης στην Ουκρανία προκειμένου να βοηθήσει τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου να επικρατήσουν έναντι των ρωσικών.

naftemporiki.gr