Skip to main content

Κίνα: Eπανενώνονται οικογένειες μετά από τρία χρόνια αποξένωσης λόγω covid – Πανάκριβα τα εισιτήρια

REUTERS/Xihao Jiang

Οι επιβάτες πληρώνουν περίπου 1.700 δολάρια για εισιτήριο απλής μετάβασης στη Σιγκαπούρη.

Οι Κινέζοι επανενώνονται με τις οικογένειές τους ύστερα από τρία χρόνια που έμειναν χώρια λόγω των μέτρων κατά του Covid-19.

Ωστόσο, η άρση του μέτρου της καραντίνας για τις αφίξεις οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη, που έχουν μεγάλες κοινότητες Κινέζων.

Οι επιβάτες πληρώνουν 2.264 δολάρια Σιγκαπούρης (περίπου 1.700 δολάρια) για εισιτήριο απλής μετάβασης στη Σιγκαπούρη, ενώ κόστιζε περίπου 600 δολάρια Σιγκαπούρης πριν από την πανδημία.

Ωστόσο, καθώς δεν υπάρχει πλέον η υποχρέωση καραντίνας, οι πολίτες δηλώνουν πρόθυμοι να πληρώσουν ένα τέτοιο ποσό για να περάσουν με την οικογένειά τους τις αργίες για το Νέο Σεληνιακό Έτος, που ξεκινούν στις 21 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι οι αργίες αυτές είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για τις οικογένειες των Κινέζων, καθώς είναι συχνά η μοναδική ευκαιρία που έχουν μέσα στη χρονιά να επανενωθούν με τους συγγενείς τους και να περάσουν λίγο χρόνο μαζί.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα είχε επιβάλει καραντίνα για όλους όσοι έφθαναν από το εξωτερικό από τον Μάρτιο του 2020. Το μέτρο αυτό είχε αποθαρρύνει τα επιχειρηματικά ταξίδια στην Κίνα και κράτησε οικογένειες χωριστά για χρόνια, καθώς οι ταξιδιώτες έπρεπε να παραμείνουν με δικά τους έξοδα σε δωμάτιο ξενοδοχείου για δύο με τρεις εβδομάδες.

Και ακόμα γι’ αυτούς που ήταν διατεθειμένοι να αντέξουν την καραντίνα σε ξενοδοχείο, συχνά δεν υπήρχαν διαθέσιμα εισιτήρια ή ήταν πολύ ακριβά, καθώς το Πεκίνο μείωσε δραστικά τον αριθμό των εισερχόμενων πτήσεων σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την είσοδο στη χώρα κρουσμάτων covid-19.

Πηγή: Reuters