Skip to main content

ΗΠΑ: Τεχνικό πρόβλημα ακινητοποιεί εκατοντάδες αεροσκάφη

Προβλήματα στις αερομεταφορές στις ΗΠΑ.

Καθυστερήσεις σημειώνονται σε πολλές πτήσεις στις ΗΠΑ λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στους υπολογιστές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), σύμφωνα με δημοσιεύματα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η FAA ζήτησε να σταματήσουν όλες τις πτήσεις εσωτερικού μέχρι τις 9 π.μ., (τοπική ώρα), ενώ οι πτήσεις που ήταν ήδη στον αέρα επετράπη να συνεχίσουν προς τους προορισμούς τους.

Αναλυτικότερα, η FAA ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να αποκαταστήσει το σύστημα που ειδοποιεί τους πιλότους για κινδύνους και αλλαγές σε εγκαταστάσεις και διαδικασίες αεροδρομίων, που σταμάτησε να επεξεργάζεται επικαιροποιημένες πληροφορίες. «Ενώ ορισμένες λειτουργίες αρχίζουν να επανέρχονται, οι λειτουργίες του Εθνικού Εναέριου Συστήματος παραμένουν περιορισμένες», ανέφερε στο Twitter.

Έπειτα, σε νέα ενημέρωσή της η FAA ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να διακόψουν όλες τις αναχωρήσεις εσωτερικού μέχρι τις 9 π.μ. (τοπική ώρα), ώστε να επιτραπεί στον οργανισμό να επικυρώσει την ακεραιότητα των πληροφοριών των πτήσεων και της ασφάλειας.

Στο μεταξύ η United Airlines σταμάτησε προσωρινά τις πτήσεις προς όλους τους προορισμούς, ενώ η Southwest Airlines, δήλωσε ότι «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση και ζήτησε από τους επιβάτες να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους.

Το πρόβλημα μπορεί να επηρεάσει τις πτήσεις σε εθνικό επίπεδο, ενώ είναι πιθανό τα αεροπλάνα να παραμείνουν καθηλωμένα, σύμφωνα με το ABC News.

Πάνω από 1.230 πτήσεις εντός, προς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημειώσει καθυστέρηση σήμερα, σύμφωνα με την FlightAware, μια εταιρεία παρακολούθησης πτήσεων. Επιπλέον 103 πτήσεις εντός, προς ή από τις Ηνωμένες Πολιτείες ακυρώθηκαν. Η FlightAware δεν αναφέρει τους λόγους των καθυστερήσεων και ακυρώσεων.

Ενδεικτικά, οι πίνακες αναχώρησης έδειξαν ότι μόνο 3 από τις 20 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης μεταξύ 05.40 και 6.10 π.μ. (τοπική ώρα) κατάφεραν να απογειωθούν.

Συνολικά, σχεδόν 21.500 πτήσεις επρόκειτο να αναχωρήσουν από τα αεροδρόμια των ΗΠΑ την Τετάρτη, σύμφωνα με την εταιρεία αεροπορικών δεδομένων Cirium.

Τα τελευταία προβλήματα έρχονται λιγότερο από ένα μήνα μετά τις χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Δεκέμβριο.

naftemporiki.gr