Skip to main content

Amazon: Λουκέτο σε τρεις αποθήκες στη Βρετανία, θα απασχοληθούν αλλού οι 1.200 υπάλληλοι

Η εταιρεία διατείνεται ότι νέες εγκαταστάσεις θα δημιουργήσουν τελικά 2.500 θέσεις εργασίας τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Amazon.σχεδιάζει να κλείσει τρεις από τις αποθήκες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια κίνηση που θα επηρεάσει περίπου 1.200 υπαλλήλους.

Οι αποθήκες σε Hemel Hempstead, Doncaster και Gourock θα κλείσουν φέτος, ανοίγοντας χώρο για δύο νέα κέντρα, ανέφερε η Amazon σε δήλωση την Τρίτη. Οι νέες εγκαταστάσεις θα δημιουργήσουν τελικά 2.500 θέσεις εργασίας τα επόμενα τρία χρόνια, ανέφερε η εταιρεία.

Στους εργαζόμενους στις αποθήκες που θα κλείσουν θα προσφερθούν θέσεις εργασίας σε άλλες εγκαταστάσεις, ανέφερε η εταιρεία.

Ο γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα το Σιάτλ δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σχεδιάζει να καταργήσει περισσότερες από 18.000 θέσεις εργασίας, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 1% του συνόλου των εργαζομένων, στις μεγαλύτερες απολύσεις στην ιστορία της εταιρείας.

Η Amazon προσαρμόζεται σε μια δραματική επιβράδυνση στις ηλεκτρονικές αγορές αφού οι καταναλωτές άρχισαν ξανά να επισκέπτονται τα καταστήματα όπως συνήθιζαν πριν από την πανδημία και η εταιρεία έχει καθυστερήσει τα ανοίγματα αποθήκης και έχει σταματήσει τις προσλήψεις στον όμιλο λιανικής της.