Skip to main content

Κολομβία: Βρέθηκαν δύο νεκροί στο σύστημα προσγείωσης αεροσκάφους

Τα ευρήματα αυτά "συμπεραίνουν ότι οι άνδρες θα μπορούσαν να βρίσκονται στο αεροπλάνο από τις 3 Ιανουαρίου".

Τα πτώματα δύο νεαρών ανδρών, οι οποίοι πιθανότατα προέρχονταν από τη Δομινικανή Δημοκρατία, βρέθηκαν στο κάτω μέρος του αμαξώματος ενός αεροσκάφους της Avianca (AVT_p.CN) κατά τη διάρκεια συντήρησης στην πρωτεύουσα της Κολομβίας Μπογκοτά, ανακοίνωσαν το Σάββατο η αεροπορική εταιρεία και το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Κολομβίας.

“Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελ Ντοράντο της Μπογκοτά, το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας ανακάλυψε τα πτώματα δύο ανθρώπων που πέταξαν παράτυπα (λαθρεπιβάτες) στο κάτω μέρος του αμαξώματος του αεροπλάνου”, ανέφερε η Avianca σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η ανακάλυψη έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Η Avianca εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των δύο ανθρώπων και πρόσθεσε ότι αν και επιθεωρεί τα αεροπλάνα πριν από κάθε πτήση, η ασφάλεια των αεροδρομίων και των απαγορευμένων περιοχών τους είναι ευθύνη των αρχών.

“Το τεχνικό ερευνητικό όργανο της Γενικής Εισαγγελίας πραγματοποιεί επείγουσες ενέργειες για τον προσδιορισμό της εθνικότητας και της καταγωγής των σορών ηλικίας 15 έως 20 ετών, αφρο-καταγωγής, που βρέθηκαν μέσα στο αεροπλάνο”, ανέφερε η Γενική Εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Αν και δεν βρέθηκαν έγγραφα ταυτότητας μαζί με τα πτώματα, ένα από αυτά έφερε νόμισμα από τη Δομινικανή Δημοκρατία και μια βαλίτσα που βρέθηκε μαζί με τους άνδρες είχε έγγραφα από τη χώρα αυτή.

Τα ευρήματα αυτά “συμπεραίνουν ότι οι άνδρες θα μπορούσαν να βρίσκονται στο αεροπλάνο από τις 3 Ιανουαρίου”, όταν αυτό βρισκόταν για τελευταία φορά στη Δομινικανή Δημοκρατία, ανέφερε το γραφείο.

Το αεροπλάνο υποβλήθηκε για τελευταία φορά σε τακτική συντήρηση στις 27 Δεκεμβρίου, πρόσθεσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, και έκτοτε ταξίδεψε στην Μπογκοτά, στο Γκουαρούλχος, κοντά στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, και στο Σαντιάγο.

Τα πτώματα είχαν παγώσει και είχαν αποψυχθεί εν μέρει, προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ το ένα είχε εγκαύματα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters