Skip to main content

Ισπανία: Έξι νεκροί από την πτώση λεωφορείου σε ποτάμι

GUARDIA CIVIL/Handout via REUTERS

Ο οδηγός «δεν είναι σίγουρος» για τον αριθμό των ανθρώπων που επέβαιναν στο λεωφορείο τη στιγμή του δυστυχήματος, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Στους έξι ανέρχονται οι νεκροί και 2 οι τραυματίες από την πτώση λεωφορείου σε έναν ποταμό στη βορειοδυτική Ισπανία. Σύμφωνα με τις αρχές, στο όχημα που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Λούγκο στο Βίγκο, επέβαιναν συνολικά οκτώ άτομα. Δύο εντοπίστηκαν ζωντανοί: ο οδηγός και μια επιβάτιδα, που νοσηλεύονται σε τοπικά νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι έξι επιβάτες σκοτώθηκαν.

Ο αριθμός των αγνοουμένων ήταν επί ώρες αβέβαιος, αφού ο οδηγός του οχήματος είχε πάθει σοκ και δεν θυμόταν πόσοι ακριβώς ήταν οι επιβάτες που μετέφερε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των τοπικών αρχών, τα θύματα είναι πέντε Ισπανοί –μεταξύ των οποίων μια γυναίκα με τον γιο της– και μια νεαρή γυναίκα από το Περού που εργαζόταν στην περιοχή φροντίζοντας μια ηλικιωμένη.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή σε μια εθνική οδό κοντά στην κωμόπολη Θερδέδο-Κοτομπάδε, σε σχετικά μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Πορτογαλία.

Οι διασώστες, που ανάρτησαν στο Twitter μια εντυπωσιακή φωτογραφία, όπου διακρίνεται το λεωφορείο βυθισμένο στα ταραγμένα νερά του ποταμού, στο βάθος μιας χαράδρας, ανάμεσα σε κορμούς δέντρων, τουλάχιστον πέντε επιβάτες σκοτώθηκαν. Δύο πτώματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και άλλα τέσσερα νωρίς σήμερα το απόγευμα κοντά στα συντρίμμια του λεωφορείου.

Η επιχείρηση διάσωσης περιπλέκεται λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης στην περιοχή, εξαιτίας της οποίας ανέβηκε η στάθμη του ποταμού Λέρεθ, όπου έπεσε το λεωφορείο. Λόγω των συνθηκών, οι διασώστες διέκοψαν τις έρευνες για πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, ωστόσο δεν αποκλείεται να έπαιξε κάποιον ρόλο η βροχή. Ο οδηγός βρέθηκε αρνητικός στο αλκοτέστ και δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP