Skip to main content

Παρίσι: «Μίσος για τους ξένους» εξέφρασε ο ύποπτος για τη δολοφονία των τριών Κούρδων

REUTERS/Sarah Meyssonnier/File Photo

Ο ύποπτος είπε ότι η διάρρηξη που έγινε στο σπίτι του το 2016 του προκάλεσε «μίσος για τους ξένους».

Για το «μίσος που έχει κατά των ξένων» μίλησε στις αστυνομικές αρχές ο ύποπτος που κρατείται για τη δολοφονία τριών Κούρδων στο Παρίσι, ανέφερε την Κυριακή η εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο 69χρονος συνελήφθη την Παρασκευή, αφού πυροβόλησε θανάσιμα δύο άντρες και μία γυναίκα σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο, αλλά και σε ένα διπλανό καφέ στο 10ο διοικητικό διαμέρισμα του Παρισιού.

Οι δολοφονίες συντάραξαν την κουρδική κοινότητα που ετοιμάζονταν να τιμήσει την επέτειο από την ανεξιχνίαστη δολοφονία τριών ακτιβιστών, προκαλώντας διαμαρτυρίες που εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Στη διάρκεια της ανάκρισής του, ο ύποπτος είπε ότι η διάρρηξη που έγινε στο σπίτι του το 2016 του προκάλεσε «μίσος για τους ξένους, ενώ αυτό έγινε παθολογικό στο σύνολό του» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελέας Λορ Μπεκιό.

Στο μεταξύ, τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Παρίσι μετά το φόνο τριών Κούρδων καταδίκασε την Κυριακή ο ειδικός σύμβουλος του τούρκου προέδρου, Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως για τις βιαιότητες αυτές ευθύνεται το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters