Skip to main content

Παρίσι: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς- Συνελήφθη ο δράστης

REUTERS/Sarah Meyssonnier

Συναγερμός στη γαλλική πρωτεύουσα - Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 69χρονου

Ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο του Παρισιού, στο 10ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους και τέσσερα ακόμη να τραυματιστούν.

REUTERS/Sarah Meyssonnier

Σύμφωνα με τη γαλλική εισαγγελία, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 69χρονου, ενώ έχουν εντοπίσει και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση. Κατά την ίδια πηγή έχει ξεκινήσει έρευνα για το αιματηρό περιστατικό ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του δράστη.

Ο 69χρονος ύποπτος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης είναι γαλλικής υπηκοότητας και είναι γνωστός για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας το 2016 και τον Δεκέμβριο 2021, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή. Η περυσινή επίθεση έγινε κατά καταυλισμού μεταναστών, μετέδωσε το BFM TV. Ο συλληφθείς δεν είναι γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει ενδεχόμενα ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση.

Tο περιστατικό συνέβη πριν από το μεσημέρι στην οδό Ανγκιέν, κοντά σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο, σε μικρή απόσταση από τον σταθμό Γκαρ Ντε Λ’ Εστ. Στο σημείο της επίθεσης υπάρχουν πολλά καταστήματα και καφετέριες.

«Ακούστηκαν επτά-οκτώ πυροβολισμοί. Επικράτησε απόλυτος πανικός. Μείναμε κλεισμένοι μέσα», δήλωσε καταστηματάρχης. Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, όπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

REUTERS/Sarah Meyssonnier

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν γνωστοποίησε ότι βρίσκεται καθ’οδόν για το Παρίσι και το σημείο του «δραματικού συμβάντος», προσθέτοντας ότι οι σκέψεις του ήταν στους φίλους και την οικογένεια των θυμάτων.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό, ευχαρίστησε τις δυνάμεις ασφαλείας «για την αποφασιστική παρέμβασή τους» προσθέτοντας πως οι σκέψεις της βρίσκονται στα θύματα και τις οικογένειές τους.

«Είμαστε στο πλευρό τους» πρόσθεσε η ίδια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC