Skip to main content

Β. Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου- Στους 65 φέτος

Reuters

Tο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν εκτόξευσε φέτος περισσότερους από 65 βαλλιστικούς πυραύλους.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα βαλλιστικό πύραυλο προς τη θάλασσα στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της,  ενόψει μιας σημαντικής  πολιτικής συνάντησης για τον καθορισμό της πολιτικής για το νέο έτος.

Η ιαπωνική ακτοφυλακή ανακοίνωσε σήμερα πως η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε εκτόξευση και πως μπορεί να πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο.

Ο βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύτηκε προς τα ύδατα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Βόρειας Κορέας, δήλωσε το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας. Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας είπε ότι το βλήμα έχει ήδη πέσει, με το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV να αναφέρει ότι φαίνεται να προσγειώθηκε έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας.

Δεν είναι άμεσα διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εκτόξευση, η οποία έρχεται περίπου μια εβδομάδα αφότου η Βόρεια Κορέα δοκίμασε έναν νέο «κινητήρα στερεού καυσίμου με μεγάλη ώθηση», στο πλαίσιο της προσπάθειάς της με σκοπό την ανάπτυξη νέων, πιο προηγμένων οπλικών συστημάτων, και στη συνέχεια εκτόξευσε, όπως είπε η Νότια Κορέα, δύο βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς.

Φέτος, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν εκτόξευσε περισσότερους από 65 βαλλιστικούς πυραύλους, τους περισσότερους στη δεκαετία της εξουσίας του και αψηφώντας τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών που απαγορεύουν τις εκτοξεύσεις. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει εντείνει τις προκλήσεις τους τελευταίους μήνες ως αντίδραση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

naftemporiki.gr