Skip to main content

Ουκρανία: Κάτω από 50% η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια στο Κίεβο

REUTERS/Valentyn Ogirenko/File Photo

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ολεκσίι Κουλέμπα, το 80% του Κιέβου δεν διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα για μια ακόμη μέρα λόγω των πληγμάτων από ρωσικά drones σε ενεργειακές υποδομές χθες Δευτέρα.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή του Κιέβου, καθώς ο εφοδιασμός δεν καλύπτει ούτε το 50% των αναγκών σε ενέργεια ύστερα από τις πυραυλικές επιθέσεις που πραγματοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ολεκσίι Κουλέμπα, το 80% της περιοχής δεν διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα για μια ακόμη μέρα λόγω των πληγμάτων από ρωσικά drones σε ενεργειακές υποδομές χθες Δευτέρα.

Ο Κουλέμπα έγραψε στο Telegram: «Η κατάσταση με την παροχή ηλεκτρισμού παραμένει κρίσιμη. Θέλω να τονίσω πως με κάθε βομβαρδισμό από τον εχθρό, η πολυπλοκότητα και η διάρκεια των επισκευών αυξάνεται».

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο ηλεκτροδότησης στην Ουκρανία, σημείωσε πως μπορεί να παρέχει λιγότερο από το μισό της απαιτούμενης κατανάλωσης στην πρωτεύουσα Κίεβο. Το γεγονός αυτό επηρέασε και την λειτουργία του μετρό στο Κίεβο κατά τις πρωινές ώρες, καθώς η παροχή ηλεκτρισμού ήταν ασταθής.

Χαρακτηριστικά η Ukrenergo ανέφερε: «Ο εφοδιασμός κρίσιμων υποδομών είναι προτεραιότητα. Αναμένουμε πως σήμερα θα μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε εξοπλισμό ώστε να καταστεί δυνατό να αυξηθεί η ασφάλεια των προμηθειών, να μειωθεί το έλλειμμα ισχύος και να συνδέσουμε περισσότερους καταναλωτές».

nafteporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ