Skip to main content

Τραμπ: Στο δικαστήριο οι δικηγόροι του πριν την ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγει ποινική έρευνα κατά του Τραμπ για την αποτυχία του να επιστρέψει κυβερνητικά έγγραφα όταν έφυγε από τον Λευκό Οίκο, καθώς και για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον, πριν από μια κλειστή ακρόαση που αναμένεται να ασχοληθεί με το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης να καταδικαστεί το γραφείο του Τραμπ για ασέβεια προς το δικαστήριο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιθυμεί ο δικαστής Μπέριλ Χάουελ να κρίνει το γραφείο του Τραμπ για ασέβεια προς το δικαστήριο, επειδή δεν συμμορφώθηκε με κλήτευση που εκδόθηκε τον Μάιο από το δικαστικό συμβούλιο και απαιτούσε την επιστροφή όλων των διαβαθμισμένων εγγράφων που εξακολουθούν να βρίσκονται στην κατοχή ή τον έλεγχο του Τραμπ, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα και μίλησε στο NBC News.

Ο Χάουελ θα πραγματοποιήσει ακρόαση για την υπόθεση το απόγευμα της Παρασκευής, η οποία θα είναι κλειστή για το κοινό. Είναι κεκλεισμένων των θυρών επειδή αφορά τη διαδικασία του μεγάλου σώματος ενόρκων.

Οι δικηγόροι του Τραμπ Έβαν Κόρκοραν, Τζιμ Τρούστι και Τίμοθι Παρλατόρε εθεάθησαν να φθάνουν χωριστά και στη συνέχεια να εισέρχονται μαζί στο γραφείο του Χάουελ περίπου την ώρα της προγραμματισμένης ακρόασης, ανέφερε το NBC.

Η τριάδα εθεάθη να αποχωρεί από το δικαστήριο μαζί λίγο πριν από τις 15:30 ώρα Ελλάδας, μιάμιση ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη της ακρόασης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγει ποινική έρευνα κατά του Τραμπ για την αποτυχία του να επιστρέψει κυβερνητικά έγγραφα όταν έφυγε από τον Λευκό Οίκο, καθώς και για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Σε έφοδο του FBI τον Αύγουστο στην κατοικία του στο κλαμπ Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, βρέθηκαν χιλιάδες τέτοια αρχεία, περισσότερα από 100 εκ των οποίων χαρακτηρίζονταν διαβαθμισμένα ή άκρως διαβαθμισμένα.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα την υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC