Skip to main content

Στ. Κυριακίδου: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει αλλά δεν αποτελεί πια απειλή

«Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε», τόνισε η Στέλλα Κυριακίδου, υπογραμμίζοντας την αλληλεγγύη που έχουν δείξει τα κράτη-μέλη. 

Ο κορωνοϊός δεν αποτελεί πια απειλή για τις κοινωνίες, ωστόσο, δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε, λόγω των νέων μεταλλάξεων που μπορεί να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με την η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.

Η Επίτροπος, μιλώντας στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας ανέφερε ότι μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή και πιθανόν σε περιοχές του κόσμου όπου τα ποσοστά εμβολιασμού και η ανοσία είναι χαμηλά.

Σημείωσε δε ότι η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει, όμως δεν αποτελεί απειλή για τις κοινωνίες. «Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε», τόνισε η Στέλλα Κυριακίδου, υπογραμμίζοντας την αλληλεγγύη που έχουν δείξει τα κράτη-μέλη.

Εστίασε μάλιστα στο γεγονός ότι «τα εμβόλια παραμένουν το καλύτερο εργαλείο» μας για να μείνουν «οι πολίτες της ΕΕ ασφαλείς» και να προστατευτούν τα εθνικά συστήματα υγείας και οι οικονομίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ