Skip to main content

Κολομβία: Λεωφορείο θάφτηκε στις λάσπες εξαιτίας κατολίσθησης – Τουλάχιστον 27 νεκροί

Colombia National Police/Handout via REUTERS

Προηγούμενος απολογισμός των θυμάτων από τις αρχές και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έκανε λόγο για 12 νεκρούς.

Λεωφορείο θάφτηκε χθες στις λάσπες εξαιτίας κατολίσθησης στη βορειοδυτική Κολομβία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 27 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο.

Προηγούμενος απολογισμός των θυμάτων από τις αρχές και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έκανε λόγο για 12 νεκρούς.

Η κατολίσθηση, που προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, χτύπησε το όχημα μεταξύ των χωριών Πουέμπλο Ρίκο και Σάντα Σεσίλια στην επαρχία Ρισαράλντα, σε απόσταση περίπου 230 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Μπογοτά.

«Με θλίψη είμαι αναγκασμένος να ανακοινώσω ότι μέχρι στιγμής 27 άνθρωποι – ανάμεσά τους τρεις ανήλικοι – έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία στο Πουέμπλο Ρίκο της Ρισαράλντα», έγραψε ο Πέτρο στο Twitter.

«Αλληλεγγύη στις οικογένειες των θυμάτων», πρόσθεσε, δεσμευόμενος για υποστήριξη από την εθνική κυβέρνηση.

Ο Βίκτορ Μανουέλ Ταμάγιο, κυβερνήτης της Ρισαράλντα δήλωσε νωρίτερα σε δημοσιογράφος ότι πέντε επιβάτες ανασύρθηκαν ζωντανοί.

Ο δήμαρχος του Πουέμπλο Ρίκο, Λεονάρντο Φάμπιο Σιαγάμα, είπε σε δημοσιογράφους ότι πτώματα μεταφέρονταν σε ένα στάδιο της πόλης.

Αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα ότι τουλάχιστον 25 άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο, που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Κάλι, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, προς το Κοντότο, στην επαρχία Τσοκό.

Η Κολομβία έχει πληγεί από μια περίοδο ασυνήθιστα ισχυρών βροχοπτώσεων, που αποδίδεται στο φαινόμενο La Nina.

Από τις αρχές του 2022, περιστατικά που σχετίζονται με ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 216 ανθρώπους ενώ 538.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης. Ακόμα 48 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters