Skip to main content

Κουρδικές επιθέσεις στην Τουρκία- Τρεις νεκροί

Anadolu Agency

Η επίθεση έρχεται μετά από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή εναντίον Κούρδων μαχητών στο Ιράκ και τη βόρεια Συρία,

Κουρδικές επιθέσεις σημειώθηκαν, το πρωί της Δευτέρας, στη νότια Τουρκία, με τις πρώτες πληροφορίες από την τουρκική πλευρά να κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς και έξι τραυματίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, αυτονομιστές Κούρδοι μαχητές στη Συρία εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες σε τουρκική συνοριακή πόλη, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.

Οι τουρκικές αρχές δήλωσαν ότι η κουρδική πολιτοφυλακή YPG εκτόξευσε πέντε ρουκέτες από τη βόρεια Συρία τη Δευτέρα, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους σε τουρκική συνοριακή περιοχή μετά από διασυνοριακές στρατιωτικές επιχειρήσεις το Σαββατοκύριακο.

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε την είδηση αποδίδοντας την ευθύνη για την επίθεση στην πόλη Karkamis, στη δυτική όχθη του Ευφράτη, στην κουρδική οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και την  πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού).

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ανέφερε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την περιοχή Κομπάνι της Συρίας, που ελέγχεται από το YPG.

Οι ρουκέτες έπληξαν ένα σχολείο, δύο σπίτια και ένα φορτηγό στην επαρχία Γκαζιαντέπ, ανέφερε από την πλευρά του ο κυβερνήτης Νταβούτ Γκιουλ, προσθέτοντας ότι έξι τραυματίστηκαν. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέβασε αργότερα τον απολογισμό των νεκρών, κάνοντας λόγο για τρία θύματα.

Η επίθεση έρχεται μετά από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή εναντίον Κούρδων μαχητών στο Ιράκ και τη βόρεια Συρία ως αντίποινα για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη πριν από μια εβδομάδα. Η Άγκυρα επέρριψε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση της Κωνσταντινούπολη στο PKK.

Στο πλαίσιο της τουρκικής επιχείρησης «Γαμψό ξίφος» (γιαταγάνι), τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε βάσεις Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ την Κυριακή, καταστρέφοντας 89 στόχους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

naftemporiki.gr