Skip to main content

Κλίμα: Σύνοδος στο Παρίσι το 2023 για τις ευάλωτες χώρες

Ο Γάλλος πρόεδρος θα εργαστεί σε αυτό «με τους εταίρους μας εν όψει μιας συνόδου κορυφής στο Παρίσι πριν από την επόμενη COP» που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι στα τέλη του 2023.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θέλει να οργανώσει μια σύνοδο κορυφής στο Παρίσι το 2023 για να τεθεί σε εφαρμογή «ένα νέο οικονομικό σύμφωνο» με τις ευάλωτες χώρες, ενώ η COP27 στην Αίγυπτο έληξε με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

«Χρειαζόμαστε ένα νέο οικονομικό σύμφωνο με τις πιο ευάλωτες χώρες. Θα το δουλέψω με τους εταίρους μας εν όψει μιας συνόδου κορυφής στο Παρίσι πριν από την επόμενη COP» που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι στα τέλη του 2023, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος στο Twitter.

Διαπραγματευτές από σχεδόν 200 χώρες ολοκλήρωσαν δύο εβδομάδες συνομιλιών για την κλιματική αλλαγή νωρίς την Κυριακή με το κύριο επίτευγμά τους να είναι η συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου που θα βοηθήσει τις φτωχές, ευάλωτες χώρες να αντιμετωπίσουν τις κλιματικές καταστροφές που επιδεινώθηκαν εξαιτίας της ρύπανσης που εκτοξεύεται από τα πλούσια έθνη που θερμαίνουν επικίνδυνα τον πλανήτη.

naftemporiki.gr