Skip to main content

Ν. Πελόζι: Αποχωρεί από το Κογκρέσο μετά την επίθεση στον σύζυγό της;

REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Η διάρρηξη στο σπίτι της στο Σαν Φρανσίσκο και η επίθεση που δέχθηκε ο σύζυγός της, έχουν σοκάρει τη Νάνσι Πελόζι, η οποία θα αποφασίσει αν θα μείνει επικεφαλής στην ομάδα των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο αμέσως μετά τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι είπε ότι η επίθεση στον σύζυγό της στο σπίτι τους στο Σαν Φρανσίσκο θα επηρεάσει την απόφασή της για το αν θα παραμείνει επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά τις ενδιάμεσες εκλογές.

«Η απόφαση θα επηρεαστεί από το τι έχει συμβεί αυτές τις εβδομάδες», είπε στο CNN στην πρώτη της συνέντευξη μετά τη διάρρηξη στο σπίτι της και την επίθεση που δέχθηκε ο σύζυγός της τον περασμένο μήνα. Η κ.  Πελόζι ηγείται των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο για δύο δεκαετίες και πολλοί από τους συναδέλφους της αναμένουν ότι θα παραιτηθεί μετά από αυτές τις εκλογές. Η ίδια αρνήθηκε να μιλήσει για τα μελλοντικά της σχέδια.

«Έχω κλάψει πολλές φορές με αυτό το θέμα (σ.σ. της επίθεσης)», είπε. «Για μένα, αυτό είναι πραγματικά το δύσκολο γιατί ο Πολ δεν ήταν ο στόχος και είναι αυτός που πληρώνει το τίμημα», είπε.

Η Νάνσι Πελόζι είπε ότι ο σύζυγός της χτυπήθηκε στο κεφάλι σε δύο σημεία, αλλά ότι δεν προκάλεσε πρόβλημα στον εγκέφαλό του. Όταν ο κ. Πελόζι ξύπνησε από το χειρουργείο, είπε, είπε στον γιο του: «Ω, η μητέρα σου θα είναι πολύ χαρούμενη γιατί οι [Baltimore] Ravens κέρδισαν χθες το βράδυ». Η Νάνσι Πελόζι μεγάλωσε στη Βαλτιμόρη και μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο αφού παντρεύτηκαν με τον σύζυγό της.

Είπε ότι δεν είχε δει βίντεο από την κάμερα και δεν είχε μιλήσει με τον κ. Πελόζι με πολλές λεπτομέρειες.

Ο Πολ Πελόζι έπεσε θύμα επίθεσης όταν ένας άνδρας διέρρηξε το σπίτι του ζεύγους στο Σαν Φρανσίσκο. Μάλιστα ο κ. Πελόζι μεταφέρθηκε και στο νοσοκομείο. Ο δράστης έχει συλληφθεί. Όταν μπήκε στο σπίτι φώναζε «πού είναι η Νάνσι;», ενώ φαίνεται πως σκόπευε να την απαγάγει.

Πηγή: Wall Street Journal