Τραμπ: Θα κάνω σημαντική ανακοίνωση στις 15 Νοεμβρίου

REUTERS/Marco Bello

«Θα κάνω μια πολύ μεγάλη ανακοίνωση την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου στο Μαρ-α-Λάγκο» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μια σημαντική ανακοίνωση την επόμενη εβδομάδα προλόγισε ο Ντόναλντ Τραμπ την παραμονή των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, γεγονός που υποδεικνύει ότι είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Θα κάνω μια πολύ μεγάλη ανακοίνωση την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου στο Μαρ-α-Λάγκο», είπε κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρας. «Δεν θέλουμε τίποτα να αποσπά την προσοχή από τη σημασία των αυριανών εκλογών».

Φαινομενικά η εκδήλωση ήταν για τον Τζέημς Ντέιβιντ Βανς, ωστόσο, ο ίδιος παρέμεινε στη σκηνή μόνο για λίγο σε μια εκδήλωση διάρκειας σχεδόν 100 λεπτών την οποία μονοπώλησε ο Τραμπ, σκιαγραφώντας μια εικόνα παρακμής στην αμερικανική κοινωνία που μόνο ο ίδιος μπορεί να σώσει.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θεωρήθηκε ότι θα φιλοξενήσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Τραμπ, κάτι που είχε υποκινήσει ο ίδιος προτρέποντας τους οπαδούς του την Κυριακή να τον παρακολουθήσουν στην εκδήλωση για τον Βανς. Παρόλα αυτά έκανε την ομιλία του δίχως να αναφερθεί στην υποψηφιότητά του, και περίμενε μέχρι το τέλος για να πει μόνο ότι θα κάνει τη σημαντική ανακοίνωση την επόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ οι σύμβουλοί του τον έχουν προτρέψει να αναβάλει οποιαδήποτε ανακοίνωση για μετά τις εκλογές της Τρίτης. Ο Τραμπ «χρησιμοποίησε τον κύκλο των ενδιάμεσων εκλογών για να ενισχύσει τον έλεγχο του Ρεπουμπλικανικό κόμμα, υποστηρίζοντας υποψηφίους στις τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές εκλογές. Αλλά η εμπλοκή του έχει θολώσει επίσης τις προοπτικές των Ρεπουμπλικανών να ελέγξουν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου», σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

naftemporiki.gr