Skip to main content

Βρετανία: Ο Τζόνσον επιστρέφει- Ο Σούνακ έχει το πλεονέκτημα

Στη Βρετανία επιστρέφει ο  Μπόρις Τζόνσον καθώς σκέπτεται να αποπειραθεί να διεκδικήσει την πρωθυπουργία της Βρετανίας, μόλις μερικές εβδομάδες αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αξίωμα.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο Τζόνσον που έκανε διακοπές στην Καραϊβική όταν παραιτήθηκε η Λιζ Τρας, έχει ήδη πάρει την πτήση της επιστροφής. Μάλιστα φωτογραφία που δημοσίευσε δημοσιογράφος του Sky News εικονίζει τον πρώην πρωθυπουργό  στο αεροπλάνο. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Sky News, ο Τζόνσον αποδοκιμάστηκε από κάποιους επιβάτες. Από την άλλη, ρεπόρτερ του BBC που βρισκόταν επίσης στην πτήση ανέφερε ότι ορισμένοι επιβάτες προσπάθησαν να βγάλουν selfie αλλά τους εμπόδισε η μεγάλη ομάδα ασφαλείας του. Αναμένεται να φτάσει σήμερα το πρωί στο Λονδίνο. 

Ο Τζόνσον δεν έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση για το εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την παλιά του δουλειά. Ωστόσο, έχει τη στήριξη δεκάδων Συντηρητικών βουλευτών. Χρειάζεται να συγκεντρώσει 100 υπογραφές για να συμμετάσχει στη διαδικασία, κάτι που ως τώρα έχει επιτύχει μόνο ο Ρίσι Σούνακ– που δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του. 

Ο υπουργός Εμπορίου Τζέιμς Ντάντριτζ διαβεβαίωσε χθες πως ο Τζόνσον του είπε πως «είναι έτοιμος» και ο πρώην ηγέτης θα ταξιδέψει και πάλι σήμερα στη Βρετανία.

Το ενδεχόμενο επιστροφής του Μπόρις Τζόνσον στην αρχηγία των Συντηρητικών είναι ένα από τα παράδοξα της πολιτικής αναταραχής που συγκλονίζει τη Βρετανία.

Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην υπουργό του των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, η παραίτηση του οποίου, τον περασμένο Ιούλιο, πυροδότησε την «ανταρσία» των Συντηρητικών βουλευτών που προκάλεσε την παραίτηση Τζόνσον από την πρωθυπουργία. 

naftemporiki.gr