Skip to main content

«Ό,τι χρειαστεί»: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποθεώνουν τον Μάριο Ντράγκι

Ο Μάριο Ντράγκι αποχωρεί και τυπικά από την πρωθυπουργία της Ιταλίας, και ενώ η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για σχηματισμό νέας κυβέρνησης υπό την Τζόρτζια Μελόνι. 

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποχαιρετούν τον Ντράγκι, ο οποίος άφησε το αδιαμφισβήτητο στίγμα του όντας επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την ιστορική του δήλωση «ό,τι χρειαστεί» από την ΕΚΤ για να προστατέψει το ευρώ , δήλωση που στήριξε τις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Στο βίντεο με διάφορες δηλώσεις του ο Ντράγκι τονίζει: «Αποδείξαμε ότι είμαστε ενωμένοι, πιο ενωμένοι από ποτέ. Αυτό ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για τη Ρωσία».

 «Ο Πούτιν δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, δεν πρέπει να του επιτραπεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Η ΕΕ έχει γίνει όλο και πιο σημαντική, έχει γίνει ο θεσμός τον οποίο εμπιστεύονται όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για τη σταθερότητα, την προκοπή και την ασφάλεια». 

«Ευχαριστούμε Μάριο. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον. Ό,τι χρειαστεί» τονίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. «Εις το επανιδείν».

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν τον Ντράγκι οπωσδήποτε σε κάποια κομβική θέση.

naftemporiki.gr