Skip to main content

«Happy Birthday Mr. President» με φόντο τη γέφυρα της Κριμαίας: Οι Ουκρανοί «εύχονται» στον Πούτιν

Ένα ειρωνικό βίντεο ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Ολέξι Ντανίλοφ, μετά την έκρηξη στη γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία.

Το βίντεο που δημοσίευσε ο Ντανίλοφ, δείχνει την εικόνα της ανατιναγμένης γέφυρας και δίπλα της, εκείνη της Μέριλιν Μονρόε, να τραγουδά το Happy birthday, Mr President” (Χρόνια πολλά κ. πρόεδρε), με σαφή αναφορά στα γενέθλια του Βλ. Πούτιν, ο οποίος έγινε χθες 70 ετών.

Σημειώνεται ότι εντολή για επίσημη έρευνα σχετικά με τα αίτια της έκρηξης, μια υποδομή καίριας σημασίας και σύμβολο της προσάρτησης της χερσονήσου από τη Ρωσία, έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος. Οι ρωσικές αντιτρομοκρατικές αρχές ανακοίνωσαν ότι φορτηγό εξερράγη στο οδικό τμήμα της γέφυρας. «Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί» δήλωσε σύμβουλος του Ζελένσκι. Βίντεο με τη στιγμή της έκρηξης.

Την ίδια ώρα, ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, σημείωσε μέσω Twitter ότι αυτή είναι μόνο «η αρχή», χωρίς ωστόσο να πει άμεσα πως η Ουκρανία αναλαμβάνει την ευθύνη.

«Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, η Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί από οτιδήποτε κατέχει», έγραψε στην ανάρτησή του ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ.