Skip to main content

Ινδονησία: Στους 174 οι νεκροί μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα

Εκατόμβη νεκρών στην στην Ινδονησία μετά από θλιβερά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς δύο ομάδων ποδοσφαίρου.

Το πλήθος που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο δέχθηκε βομβαρδισμό δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και να ποδοπατηθούν δεκάδες άτομα.

Oι νεκροι πλέον υπολογιζονται στους 174.

Όλα ξεκίνησαν μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος Αράμπα – Περσεμπάγια (2-3), όταν ένα εξοργισμένο πλήθος εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας την επέμβαση των αστυνομικών, που ξεκίνησαν έναν «βομβαρδισμό» δακρυγόνων.

Δημιουργήθηκε αναστάτωση και πανικός, με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν πάρα πολλά άτομα, αλλά η συνέχεια, δυστυχώς, ήταν ακόμα χειρότερη και παρέπεμπε σε «πολεμική» σύγκρουση.

Το αφιονισμένο πλήθος επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες νεκροί και οι μαρτυρίες να μιλούν για χρήση όπλων! 

Μεταξύ των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους επιβεβαιώθηκε ο θάνατος δύο αστυνομικών. Ανεξέλεγκτο πια το πλήθος, συνέχισε τα επεισόδια κι εκτός γηπέδου βάζοντας φωτιά σε δεκάδες οχήματα.

Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι μεταξύ των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ήταν, εκτός από οπαδούς και αστυνομικούς, και παιδιά.

Οι τραυματίες είναι εκατοντάδες και διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία, ενώ η Λίγκα ανέστειλε το πρωτάθλημα για τουλάχιστον μία εβδομάδα προκειμένου να γίνει έρευνα και να αναζητηθούν ευθύνες.