Skip to main content

Ουκρανία: Μαζικοί ρωσικοί βομβαρδισμοί στον νότο

Οι νότιες περιοχές της Ουκρανίας αποτελούν στόχο «μαζικών» ρωσικών βομβαρδισμών την Τρίτη 26 Ιουλίου, με επίκεντρο ένα παραθαλάσσιο χωριό κοντά στην Οδησσό και το λιμάνι του Μικολάιβ, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Τα ρωσικά χτυπήματα έρχονται παρά τη συμφωνία με τη Μόσχα που υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα για την απεμπλοκή των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών, ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, μέσω τριών λιμανιών στην περιοχή της Οδησσού.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημοσίευσε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στα social media την Τρίτη που δείχνει κατεστραμμένα σπίτια στη Ζάτοκα, ένα δημοφιλές θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας κοντά στην Οδησσό. «Είναι πρωί. Ένα συνηθισμένο χωριό Ζάτοκα. Οι άνθρωποι ξεκουράζονταν και ζούσαν. Χωρίς βάσεις, χωρίς στρατεύματα. Οι Ρώσοι τρομοκράτες ήθελαν απλώς να χτυπήσουν», έγραψε στα σχόλια.

Η  διοίκηση του ουκρανικού στρατού για τον Νότο ανέφερε την Τρίτη «μαζικές πυραυλικές επιθέσεις στη νότια Ουκρανία με τη χρήση αεροσκαφών από τη Μαύρη Θάλασσα». «Στην Οδησσό, κτίρια κατοικιών σε παραθαλάσσιους οικισμούς χτυπήθηκαν χωρίς θύματα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του στο Facebook. «Οι λιμενικές υποδομές στοχοποιήθηκαν στην περιοχή του Μικολάιβ».

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Μικολάιβ, Βιτάλι Κιμ, ανέφερε «μαζικά χτυπήματα» στην πόλη το πρωί της Τρίτης, δημοσιεύοντας ένα βίντεο που δείχνει πολλές εκρήξεις και μαύρο καπνό. «Μια εγκατάσταση κρίσιμης υποδομής και μια εταιρεία αυτοκινήτων χτυπήθηκαν χωρίς θύματα, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες», έγραψε στο Telegram. «Πύραυλοι στόχευσαν και τα περίχωρα της πόλης και έγιναν προσπάθειες να καταστραφούν οι λιμενικές υποδομές».

naftemporiki.gr

Δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία