Skip to main content

«Χιούμορ» Νεχάμερ: Αν δεν κάνουμε κάτι για τον πληθωρισμό, θα πέσουμε στο αλκοόλ ή στα ψυχοφάρμακα

Σε απαράδεκτες δηλώσεις προχώρησε ο Αυστριακός Καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, ο οποίος θεώρησε σωστό να αστειευτεί για τις πληθωριστικές πιέσεις και τη σοβαρή διαφαινόμενη οικονομική κρίση που έρχεται στην Ευρωζώνη, λέγοντας πως «αν δεν πάρουμε μέτρα, αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε μόνο δύο επιλογές: αλκοόλ ή ψυχοφάρμακα».

Οι οικονομικοί δείκτες της ευρωπαϊκής ηπείρου ανέφεραν κόκκινα νούμερα σχετικά με τον πληθωρισμό από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους και σπάνε νέα ρεκόρ με κάθε έκθεση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Νεχάμερ  επεσήμανε ότι «το παράλογα υψηλό επίπεδο του ενεργειακού κόστους» ωθεί τους δείκτες προς τα πάνω, με τον ίδιο τρόπο όπως οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων.

«Πρέπει να πάρουμε μέτρα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προωθούμε τον πληθωρισμό, αλλά αντίθετα να προσπαθήσουμε να τον καταστείλουμε συλλογικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνέδριο του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. »Και λέω: το αλκοόλ είναι βασικά μια χαρά. Το καθοριστικό είναι ότι πάντα κάνεις πρόποση όταν νιώθεις καλά», αστειεύτηκε.

Ο πληθωρισμός στις 19 χώρες που απαρτίζουν την Ευρωζώνη έφτασε στο ρεκόρ 8,1% σε ετήσια βάση τον Μάιο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Eurostat. Η άνοδος ήρθε εν μέσω του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους που προκλήθηκε εν μέρει από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις Νεχάμερ αποδοκιμάστηκαν από πολίτες και αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ενώ ο αυστριακός Τύπος θέτει το ερώτημα: «Τι συμβαίνει με τον καγκελάριο;».

naftemporiki.gr