Skip to main content

Απάντηση στα πυραυλικά πλήγματα με περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία ζητεί το Κίεβο

Κάλεσμα στις χώρες της G7 να απαντήσουν στα σημερινά πυραυλικά πλήγματα στην καρδιά του Κιέβου με περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία και με την αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία απηύθυνε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Αυτό το 7χρονο παιδί κοιμόταν ειρηνικά στο Κίεβο ως την στιγμή που ρωσικός πύραυλος Κρουζ ανατίναξε το σπίτι της. Πολλοί ακόμη σε όλη την Ουκρανία δέχονται πλήγματα. Η σύνοδος κορυφής της G7 θα πρέπει να απαντήσει με περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και περισσότερα βαρέα όπλα για την Ουκρανία» αναφέρει ο Κουλέμπα σε μήνυμά του στο Twitter.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από ρωσική επίθεση με πυραύλους από την οποία επλήγη συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι κοντά στο κέντρο του Κιέβου, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε λίγο νωρίτερα ότι ένα 7χρονο κοριτσάκι και η μητέρα του, που διασώθηκαν από τα ερείπια, βρίσκονταν μεταξύ των τραυματιών, διευκρινίζοντας ότι οι προσπάθειες διάσωσης εγκλωβισμένων συνεχίζονταν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP