Skip to main content

Μπανγκλαντές : Πάνω από 68 νεκρούς άφησαν οι πλημμύρες

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορες περιοχές του Μπανγκλαντές, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών της ασιατικής χώρας.

Τα περισσότερα θύματα πνίγηκαν, αλλά αναφέρθηκαν επίσης θάνατοι από κεραυνούς και δαγκώματα φιδιών στις πληγείσες περιοχές, στο διάστημα μεταξύ 17 Μαΐου και 23 Ιουνίου. 24 θάνατοι καταγράφηκαν μόνο το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια, καλλιέργειες και δρόμους. Τηλεοπτικά ρεπορτάζ δείχνουν εικόνες από μεγάλες εκτάσεις που έχουν βουλιάξει κάτω από τα νερά, ειδικά στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο υπουργός Διαχείρισης Καταστροφών και Αρωγής του Μπανγκλαντές, Εναμούρ Ραχμάν, δήλωσε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ιδιωτικοί φορείς συνεργάζονται με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων στην επαρχία Σιλχέτ, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 122 ετών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Xinhua

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.