Skip to main content

Βρετανία: «Συνωμοσίες» πίσω από τον Τζόνσον για να επισκιαστεί το Ιωβηλαίο, «βλέπει» η Πρίτι Πατέλ

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί για το Parygate και έκανε λόγο για «συνωμότες» των Τόρις οι οποίοι θέλουν να επισκιάσουν τον εορτασμό του Ιωβηλαίου της Βασίλισσας.

Μιλώντας στην Daily Mail, η υπουργός Εσωτερικών προέτρεψε όσους πίεζαν να παραιτηθεί ο Τζόνσον να «το ξεχάσουν» και προειδοποίησε ότι η σύνταξη επιστολών εναντίον του ήταν «μια παράταιρη παράσταση».

Και πρόσθεσε: «Αυτό το Σαββατοκύριακο θα αφορά τη μακροχρόνια αφοσιωμένη υπηρεσία που έχει προσφέρει η Αυτού Μεγαλειότητα η Βασίλισσα σε αυτό το έθνος. Όλοι πρέπει να συσπειρωθούν πίσω από αυτό».

Ο αριθμός των επιστολών που υποβλήθηκαν από βουλευτές των Τόρις στον Σερ Γκράχαμ Μπράντι, πρόεδρο της επιτροπής του 1922, πιστεύεται ότι πλησιάζει τις 54 που απαιτούνται για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης.

Και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται για παρέλαση [υποψηφίων ηγεσίας] ή διαγωνισμό επιστολών. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο να κάνουμε τη δουλειά μας. Η δουλειά μας είναι να τηρούμε τις προτεραιότητες των πολιτών», τόνισε και προέτρεψε όλους να επικεντρωθούν στους εορτασμούς για το Ιωβηλαίο.

Ο Τζόνσον δέχεται αυξανόμενη πίεση από τους βουλευτές των Τόρις για να εξετάσει τη θέση του μετά την έκθεση της Σου Γκρέι για τα πάρτι του lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Βρετανία «είναι απίθανο» να διενεργήσει πρόωρες εκλογές, δήλωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ.

Ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι δεν θα ήταν «υπεύθυνο» να παραιτηθεί για το λεγόμενο σκάνδαλο partygate, παρόλο που ένας αυξανόμενος αριθμός Συντηρητικών βουλευτών ζητά αλλαγή ηγεσίας.

«Απλώς δεν μπορώ να δω πώς κάτι τέτοιο είναι υπεύθυνο αυτή τη στιγμή, δεδομένων όλων όσων συμβαίνουν», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Τετάρτη στο Mumsnet, αναφερόμενος στις οικονομικές πιέσεις και τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Έχουμε μια τεράστια ατζέντα να παραδώσουμε, την οποία εκλέχτηκα να παραδώσω».

naftemporiki.gr