Skip to main content

Γαλλία: «Υποδοχή» με ντοματίνια για τον Μακρόν σε προάστιο του Παρισιού

«Θερμή» υποδοχή επεφύλαξε στον Εμανουέλ Μακρόν, ένας παρευρισκόμενος σε μια αγορά στο προάστιο του Cergy του Παρισιού. Ο Γάλλος πρόεδρος χρειάστηκε να απομακρυνθεί από την ασφάλεια την Τετάρτη, αφού δέχθηκε επίθεση με ντοματίνια στην πρώτη του επίσκεψη μετά την επανεκλογή του την Κυριακή.

Ο Μακρόν μιλούσε σε ένα μικρό πλήθος σε μια αγορά στο Σερζύ, ένα βορειοδυτικό προάστιο του Παρισιού, όταν κάποιος από το πλήθος πέταξε μια χούφτα ντοματίνια προς την κατεύθυνση του.

Οι ντομάτες χτύπησαν έναν περαστικό και τον σωματοφύλακα και δεν συνδέθηκαν με τον πρόεδρο, αλλά οδήγησαν σε φωνές από το πλήθος και τον φύλακά του, πριν ανοίξουν μια ομπρέλα για να προστατεύσουν τον Μακρόν από περαιτέρω επίθεση. Στη συνέχεια το συγκεκριμένο άτομο απομακρύνθηκε από το σημείο.

Ο Μακρόν είπε ότι επισκέπτεται το Cergy, μια περιοχή περίπου 65.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο του Παρισιού, για να δείξει τη δέσμευσή του να ακούει και να κυβερνά όλους τους Γάλλους, ανεξάρτητα από το ποιον είχαν ψηφίσει.

Σχεδόν οι μισοί – 48% – των ψηφοφόρων του προαστίου επέλεξαν τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 10 Απριλίου, με τον Μακρόν να βρίσκεται πολύ πίσω, με μόλις 23,7%.

«Ήρθα να πω ότι άκουσα τις φωνές του καθενός και ότι θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τις γειτονιές που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες δυσκολίες… κάθε μέρα», είπε ο Μακρόν, πριν συμβεί το περιστατικό.

naftemporiki.gr