Skip to main content

Καστέξ: Η κυβέρνηση θα παραιτηθεί μετά από μια επανεκλογή Μακρόν

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε στη France Inter ότι θα παραιτηθεί, όπως και η κυβέρνησή του, «τις επόμενες ημέρες» μιας πιθανής επανεκλογής του Εμανουέλ Μακρόν την Κυριακή, «όπως υπαγορεύει η παράδοση».

«Είμαι μεταξύ εκείνων που ελπίζουν ακράδαντα ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα επανεκλεγεί την Κυριακή», είπε στη France Inter.

Ο Καστέξ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως ο Εμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου απέναντι στην ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λε Πεν. «Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Καστέξ στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France inter. «Βάζει κανείς τον Εμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λε Πεν στο ίδιο επίπεδο. Αλλά υπάρχουν βασικές διαφορές».

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει αποκτήσει κάποια δυναμική έναντι της ακροδεξιάς υποψήφιας για την προεδρία Μαρίν Λε Πεν, καθώς η Γαλλία εισέρχεται στην τελευταία εβδομάδα των εκλογών.

Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα έδειξαν ότι το προβάδισμα του Μακρόν έναντι της Λε Πεν αυξάνεται ελαφρά. Θα κέρδιζε την ηγέτιδα του Εθνικού Συναγερμού 56%-44% στον δεύτερο γύρο της Κυριακής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos-Sopra Steria για το France Info και το Le Parisien, έναντι 55,5%-44,5% δύο ημέρες νωρίτερα.

naftemporiki.gr