Skip to main content

Στους επτά οι νεκροί στις επιθέσεις της Λβιβ

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυραυλικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην πόλη Λβιβ, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Μαξίμ Κοζίστκι.

Ο Κοζίστκι- όπως αναφέρει το Reuters- δήλωσε ότι τρεις πύραυλοι έπληξαν αποθήκες, ενώ ένας χτύπησε γκαράζ. Όπως επίσης είπε, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από αεροσκάφη από την κατεύθυνση της Κασπίας Θάλασσας.

Ο δήμαρχος της πόλης, από την πλευρά του, έκανε λόγο για έντεκα τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα παιδί. Σύμφωνα με τον Άντρι Σαντόβι, περίπου 40 αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές και καταστράφηκαν.Παράλληλα, το ωστικό κύμα έσπασε τα τζάμια ενός κοντινού ξενοδοχείου, το οποίο χρησιμοποιούνταν από Ουκρανούς που έχουν απομακρυθνεί από άλλες περιοχές.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον πέντε πύραυλοι έπληξαν την πόλη, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να αναζητήσουν καταφύγιο. 

Σχολιάζοντας την επίθεση στο BBC, ένας από τους συμβούλους του Ουκρανού υπουργού Άμυνας, ο Γιούρι Σακ, είπε: «Αυτό που συνέβη σήμερα είναι πολύ ανησυχητικό γιατί πρόκειται για μια πολύ ισχυρή πυραυλική επίθεση [σε] μη στρατιωτική υποδομή».  «Αυτό που συνέβη σήμερα αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι, ενώ η μεγάλη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων συνεχίζεται στην ανατολική Ουκρανία, ολόκληρη η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε κίνδυνο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η χώρα πρέπει να οπλιστεί. 

Παράλληλα, το πρακτορείο ειδήσεων RIA αναφέρει τους εξής ισχυρισμούς από τον ρωσικό στρατό: 

  • Πυρά έπληξαν 18 θέσεις διοίκησης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν 16 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Οι ρωσικές δυνάμεις αεροπορίας κατέστρεψαν οκτώ ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα και έως και μια εταιρεία.
  • Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε τρία ουκρανικά αεροπλάνα και 11 drones.

Επίσης, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass επικαλείται δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν 315 ουκρανικούς στόχους συνολικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όπως αναφέρται, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τέσσερις αποθήκες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας με πυραύλους Iskander.

naftemporiki.gr