Skip to main content

Μελανσόν: Καμία γραμμή για τον β’ γύρο των εκλογών, μετά την εσωτερική ψηφοφορία

Το κόμμα του ακροαριστερού υποψηφίου για τη γαλλική προεδρία, Ζαν-Λυκ Μελανσόν, δεν έδωσε εν τέλει οδηγίες για την ψηφοφορία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, αφού οι εσωτερικές διαβουλεύσεις έδειξαν ότι οι περισσότεροι θα απείχαν ή θα ψήφιζαν λευκό στις 24 Απριλίου, εντείνοντας την αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν προσπαθούν να προσελκύσουν ψηφοφόρους που επέλεξαν τον Μελανσόν, αφού ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο στις 10 Απριλίου με περίπου 22% των ψήφων.

Με το εκλογικό σώμα κατακερματισμένο και αναποφάσιστο, οι εκλογές πιθανότατα θα κερδηθούν από τον υποψήφιο που μπορεί να φτάσει πέρα ​​από το στρατόπεδό του για να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η άλλη επιλογή θα ήταν πολύ χειρότερη.

Μετά τον πρώτο γύρο,ο Μελανσόν κάλεσε τους υποστηρικτές του να μην ψηφίσουν τη Λε Πεν, αλλά δεν επέλεξε να υποστηρίξει τον Μακρόν και είπε ότι το κόμμα του θα πραγματοποιήσει δημόσια διαβούλευση για να βοηθήσει στην καθοδήγηση των εκατομμυρίων που τον υποστήριξαν.

Σύμφωνα με αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή, περίπου 215.000 κομματικοί που συμμετείχαν σε αυτό, πάνω από το 66% δήλωσε ότι θα απέχει, θα αφήσει το ψηφοδέλτιό τους λευκό ή θα ρίξει άκυρο. Λίγο πάνω από το 33% δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Μακρόν. Η επιλογή της ψήφου της Λε Πεν δεν δόθηκε στους ερωτηθέντες.

«Τα αποτελέσματα δεν είναι οδηγία για να μην ψηφίσετε κανέναν… Ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του και θα ψηφίσει όπως νομίζει», έγραψε η ομάδα εκστρατείας του κ. Μελανσόν στον ιστότοπό της.

naftemporiki.gr